Bursa Merinos parkı hakkında..
#1 Mayıs 14, 11:58 pm
Bursa Merinos parkı hakkında..
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına...

Santral garaj mh. sakinlerinden emekli bir vatandaşım.. Bizim mahallemizin hemen yanıbaşında kurulan ve biz semt sakinlerine çok büyük değeri olan Merinos parkımızı hemen hergün gezmekteyim. Gündüz ve güzel havalarda gece olmak üzere tüm parkı dolaşmaktayım. Onca emekler harcanarak bizlere sunulan bu güzide parkımızı sağolsun Büyükşehir belediyemiz hiçbir masraftan kaçmayarak, en güzel mimari proje ile birlikte en kaliteli malzemeleri kullanarak şehrimizin güzelleşmesi ve bizler için harcadığınız büyük çabalarınızı takdir edenlerden biriyim.
Gelgelelim, muhit olarak görgüsüz, kültürsüz varoş tabiri cahil insanların çoğunlukta olduğu bir bölgede yaşamaktayız.
Bizler hergün bu güzelim parka girdiğimizde bu görgüsüz, bilinçsiz insanların yapılan hizmeti hor kullandıklarını görmekle kahrolmaktayız.
Parkın hertarafına çimenlerin sulanması için fıskiyeler yapıldı afedersiniz it kopuk takımı, sokak çocuklarının bu fıskiyeleri kırıp dökmesi, ayrıca güzelim çeşmeleri tekmelerle kırmaları o güzelim nostalji prinçten yapılma su musluklarını kırmaları, oturma banklarına zarar vermeleri, oralara iğrenç yazılar yazmaları, büyük havuzun çevresi ve son yapılan Merinos kültür ve kongre merkezi civarı cimenleri daha henüz çimlenmeden dağıtmaları bilhassa bisikletlerle heryere girmeleri bilhassa geceleri bu ne olduğu belirsiz gençlerin bu zararları geceleyin daha fazla yapmaları, beni bir mahalle sakini olarak çokça üzmektedir. Birgün başım derde girecek, çok duyarsız insanları görüyorum, o güzelim çimenlerin ve bilhassa büyük havuz civarı ayçiçeği kabuklarıyla heryer leş gibi durumda olduğunu görmek içimi sızlatıyor, ve oraya her girişimde adeta kahroluyorum.
Maalesef çok bilinçsiz bir toplumumuz var, böyle olduğunu siz değerli yöneticilerimizde herhalde farkındasınızdır.

Defalarca orada görevli özel güvenlik birimlerine ikaz ettiğim halde aynı durumun devam ettiğini görmekteyim.

Birde, yukarıda belirttiğim gibi son yapılan kültür, kongre merkezi civarı çimlendirmeleri işçiliğinin baştan sağma işçilik yapıldığını teşhis ettim. dediğim gibi, proje, kullanılan malzemeler mükemmel olduğu halde yapılan işçiliği beğenmiyorum. Bilgisiz işçilerin çalıştırıldığını görüyorum, ya bilinçsizler ya da baştansağma iş yapılmaktadır. Bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla...

Not.

1-Parkın temizliği ile ilgili birimler çok yetersiz..
2- Parkın güvenlik elemanları sadece parkın giriş kapılarında kulubelerde oturmaktalar, içeride gezen elemanlar çok az durumdadır. Oraya daha çok sivil giyimli görevliler görevlendirilmelidir.
3- Gece park içine bisiklet sokulmamalıdır. Gece park içi kontroller sıklaştırılmalıdır.
4- İzmir-Ankara yolu üzerinde bulunan üst geçit tahta köprü biskletli gençler tarafından yarış pistine çevrilmiş olup tahta köprüye zarar vermektedirler.
5- Köprü karşısı çarşamba parkında özel güvenlik hiç bulunmamaktadır. O bölge ihmal edilmiş olup adeta bir fuhuş pazarı halindedir. Son zamanlarda gençlere uyuşturucu olduğunu tahmin ettiğim tekli sarma sigaraların satıldığını gözlemlemekteyim. Bilhassa Çarşamba günleri halkın kalabalığından faydalanarak bu uygunsuz kişiler buralarda faaliyetlerini göstermektedirler..
6- yine parkın üst çıkışı olan çarşamba çıkışındaki kafe'nin denetlenmesini istiyorum. Orada da birşeylerin döndüğünü tahmin ediyorum. (Tahmin ediyorum diyorum kimseyi suçlamıyorum, oraya takılan kimselerin hal ve hareketlerini beğenmiyorum.)
7- Şimdilik son olarakta bugün çöp bidonlarının değiştiğini gördüm eskisinden daha kullanışlı olduğunu farkettim. Lâkin, küçükler hemen doluveriyorlar, malum bizim insanımız çöp üretmekte çok mahirler, o sebeble çöplerin etrafa dağılmadan herakşam görevliler tarafından acilen alınması ve üzerindeki kapakların gece alınıp sabah tekrar takılmasını istiyorum, çünkü çok kısa zamanda küllük için konan üst kapakların çalındığını yokolduğunu göreceksiniz..
8- Parkın içinde kabuklu yemiş yenmesini sıkı denetim altına almalısınız sivil görevliler vasıtasıyla para cezası kesilmesini rica ediyorum.
9- Birde içeride düzenlemeyle ilgili görev yapan ağır vasıta araçlarının yürüyüş yollarındaki güzelim yol kauçuklarını parçaladıklarını gördüm o görevlilerin ikaz edilmesini rica ediyorum.

İbrahim Kadeş
Son olarak Mayıs 15, 12:06 am tarihinde ibrahim KADEŞ tarafından güncellendi.
ÇALIŞIYOR GÖRÜNME, GÖRÜNMEDEN ÇALIŞ...

İbrahim Kadeş
#2 Mayıs 15, 12:17 am
Bu şikayet yazımın aslını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına da gönderdim. Duyarlı davranmak her Vatandaşın asli görevi olmalıdır.

Devletimiz herşeyi görmeyebilir bizler şayet gerçekten Avrupalı gibi medeni olmak istiyorsak çevremizde gördüğümüz olumsuzlukları gerekli mercilere duyurmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Çünkü bizler için yapılan bu masraflar yine bizim cebimizden çıkmaktadır. 10 yıl-20 yıl dayanacak eşyaları birilerinin 10 gün içinde parçalamasına hainlik yapmasına fırsat verirsek bizlerin cebinden daha çok paralar çıkacaktır.

Çevreci olalım, duyarlı olalım, bizler için yapılanıkoruyalım, yarın çocuklarımıza daha güzelini bırakmamız bizlerin boynunun borcudur.

Saygılar
ÇALIŞIYOR GÖRÜNME, GÖRÜNMEDEN ÇALIŞ...

İbrahim Kadeş
Tüm zamanlar GMT +3 olarak ayarlı. Zaman şu an 11:31 am.