KÖR MİLLET, HEM KÖR HEMDE SAĞIR DEVLET!!!...
#1 Mayıs 27, 5:03 pm
KÖR MİLLET, HEM KÖR HEMDE SAĞIR DEVLET!!!...
1 yaşında ama diploma sahibi...

Kimlik yaşı ile fiziki yaş arasında büyük farklar ilginç sonuçları da beraberinde getiriyor.

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, bölgede çocukların kimlik yaşı ile fiziki yaşı arasında büyük farklar olduğunu belirterek, ``Muş`ta 1 yaşında diploma sahibi olanlar var. Hatta ilköğretim çağında gözüküyor, adresine gittiğimizde çoluk çocuk sahibi biriyle karşılaşıyoruz`` dedi.

Bayraktar, makamında düzenlediği basın toplantısında, bölgede gerçek yaşı ile kimlik yaşı birbirinden farklı olan, gerçekte 14 yaşında ancak nüfusa yeni kaydedildiği için yaşı çok küçük olan çocukların bulunduğunu söyledi.

Kimlik yaşı ile fiziki yaşı uymayan bin 613 çocuğun olduğunu açıklayan Bayraktar, şöyle konuştu:

``En büyük sıkıntılarımızdan biri de kimlik yaşı ile fiziki yaşın birbirini tutmamasıdır. İlköğretim çağında gözüküyor, adresine gittiğimizde çoluk çocuk sahibi biriyle karşılaşıyoruz. Bu bölgede genellikle ailelerimiz ölen çocuğunun yerine yeni doğan çocuğunu devam ettiriyor.

Bir de ilkokula gideceği zaman ailelerin aklına geliyor ve o zaman kimlik çıkarıyor. Aradan 8 yıl geçmesine rağmen bir yaşında gözüküyor. Biz de bir yaşında diploma alan çocuk var. Bu çocuğa bir taraftan diploma veriyoruz ama 8 yıl sonra da devamsız çocuklar arasında gözüküyor. İki yıl önce çocukların fiziki yaşına bakılıyordu.

O yüzden çocukların kimlik yaşı küçük olmasına rağmen kaydı yapılıyordu. İki yıl önce yayımlanan yönetmelikten sonra çocukların kimlik yaşını esas alıyoruz. Bu şekilde yaşı küçük olanları takip ettirip yaş tashihi yaptırıyoruz.``

Sisteme kayıtlı olmasına rağmen çok sayıda çocuğa adreslerinde ulaşamadıklarını belirten Bayraktar, ``Çocuk ilköğretim çağında gözüküyor, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine baktığımızda bu öğrenci ilköğretimde devamsız gözüküyor, fakat aynı öğrencinin orta öğretimde eğitimine devam ettiğini tespit ediyoruz. Bu şekilde olan 936 öğrencimiz var`` diye konuştu.

Bayraktar, ilköğretim çağında olup da okul öncesi eğitim alan 500 civarında öğrencinin olduğuna da dikkat çekti.

``ŞNT`DEN FAYDALANMAK İÇİN ÖLÜM KAYDI YAPTIRMIYORLAR``

Bölgede eğitim çağında görünen ancak hayatta olmayan 820 çocuğun tespit edildiğini kaydeden Bayraktar, konuşmasını söyle sürdürdü:

``Bazı aileler bölgede çocuk parası olarak bilinen Şartlı Nakit Transferi`nden (ŞNT) faydalanmak için ölen çocuklarının kayıtlarını düşürmüyorlar. Aileler müracaat ettiği zaman bu yardımdan faydalanabiliyor. Bu konuda gerekli takibin yapılması lazım. İl genelinde öldüğü halde kayıttan düşürülmeyen 820 çocuk var.

Burada sorumluluk aileye düşüyor. Biz çocuğun öldüğünü söylesek de bir şey değişmez. Sadece okul olarak aileye ulaşıp `çocuğun nüfus kaydını düşürün` diyoruz. Öldüğünü biz tespit ediyoruz ama kağıt üzerinde ölüm raporu olmadığı sürece yapabileceğimiz bir şey yok.``

``AİLELERİNİN HATASINI ÇOCUĞA YÜKLEMEMİZ DOĞRU OLMAZDI``

Çocuklar mağdur olmasın diye 2009-2010 eğitim-öğretim yılına kadar fiziki yaşı yeterli olan ancak kimliği bulunmayan çocukları da okula kabul ettiklerini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

``Ailelerinin hatasını çocuğa yüklememiz doğru olmazdı. Bu yıla kadar fiziki yaşına göre okula devam ettirdik. Diplomaya almaya gelinceye kadar kimliklerini çıkarıyorlardı. İlimizde 125 bin öğrenci var. Bu öğrenciler arasında kimliğe göre 1 yaşında bile diploma sahibi olan çocuklar olduğunu biliyoruz. Ancak artık çocukların kimliksiz kalmaması, gerçek yaşı ile kimlik yaşının uyumlu olması için sıkı bir takip ve denetim yapıyoruz. Çocuklarına kimlik çıkartmayan aileler hakkında yasal işlem yapılıyor.``

BUGÜN-ALINTI
ÇALIŞIYOR GÖRÜNME, GÖRÜNMEDEN ÇALIŞ...

İbrahim Kadeş
#2 Mayıs 27, 5:05 pm
BU YAZIM ÇOK AĞIR OLACAK, AMA GERÇEK BU.. HERGEÇEN ZAMAN ÜLKE`NİN GİDİŞATI IRAK`A BENZEMEYE DOĞRU GİDİYOR..

BU YAZIMI SAĞDUYULU BİLDİĞİM ÇOĞUNLUK KÜRT KARDEŞLERİM SAKIN ÜZERLERİNE ALINMASINLAR.. BEN BU GERÇEKLERİN BİRÇOĞUNU ORADAN BURSA`YA KAÇARAK GELMİŞ BİRÇOK TANIDIĞIM, SİİRT`Lİ, HAKKÂRİ`Lİ, BİTLİS`Lİ, MUŞ`LU, ELÂZIĞ`LI, AĞRI`LI TANIDIĞIM KARDEŞLERİMİN AĞZINDAN DUYARAK BU SATIRLARI YAZMA İHTİYACI HİSSEDTİM..

BU KAÇANLAR!!. GÖÇEDENLER!!..TÜRK`LERDEN, TÜRK SİLÂHLI KUVVET`LERİNDEN, POLİS`TEN KAÇANLAR DEĞİL, BİZATİHİ [şer örgüt] YANDAŞI OLMUŞ TERÖRE BULAŞMIŞ, KANDIRILIMIŞ DİĞER KÜRT`LERİN PİSLİKLERİNDEN İLLAHLAH EDİP KÖYLERİNİ TERKEDİP BATI`DAKİ BÜYÜK ŞEHİR`LERE GÖÇ EDEN SAĞDUYULU KÜRT KARDEŞLERİMDEN DUYDUKLARIMI HAYKIRIYORUM.. BU SÖZÜM [şer örgüt] SEMPATİZANLARINADIR...

BURADAN KANDIRILMIŞ KÜRT`LERE SESLENİYORUM.. SİZLER DAHA MİLLET OLAMAMIŞSINIZ, BİRDE DEVLET OLMAYA KALKIYORSUNUZ..

UTANIN BU GÖRÜNTÜNÜZDEN UTANIN!!.. SİZLER KENDİ ARANIZDA AŞİRET AĞALARININ BOYUNDURUĞUNDA, 1000 YILDIR YAŞAMIŞSINIZ AMA BOŞ YAŞAMIŞSINIZ...

BU MU İNSANLIK?? BAHANELER ARAMAYIN.. ÖNCE KENDİNİZİN HALKINIZIN NE HALDE OLDUĞUNU GÖRÜN.. YILLARCA BAĞLI OLDUĞUNUZ DEVLET`E(OSMANLI DA DAHİL) DEVAMLI BAŞKALDIRI İÇİNDE BULUNDUNUZ..

SÖZDE YILLARCA BAZILARINIZ AVRUPALARDA, BATI`DA YAŞADINIZ DURDUNUZ.. MEMLEKETLERİNİZE NE VERDİNİZ?? BÖLÜCÜLÜKTEN BAŞKA!!..

BU YAZIYI OKUYUNCA İRKİLDİM.. ŞARK KURNAZLIĞI BU OLSA DEDİM...

BU MU MÜSLÜMANLIK?? BU MU İNSANLIK?? TUTTURMUŞSUNUZ TÖRE!!.. BATSIN TÖRENİZ!!..

KUŞ YUVADA GÖRDÜĞÜNÜ İŞLER.. BİR İNSAN ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKMAZ MI?? HAYVANLAR GİBİ YAP SAL ÇAYIRA,

HALÂ DAHA BU HABERLERİ DUYMAK BANA BAŞKA ŞEYLER DÜŞÜNDÜRÜYOR..

EKMEK YEDİĞİ DEVLETİNE DÜŞMAN BİR MİLLET GÖRÜYORUM.. BAYRAĞINA DÜŞMAN BİR MİLLET GÖRÜYORUM.. POLİSİNE TAŞ ATAN BİR MİLLET GÖRÜYORUM.. ASKERİNE KURŞUN SIKAN BİR MİLLET GÖRÜYORUM..

NASIL İNSANLARSINIZ SİZ?? KANLARINIZA HAİNLİK POMPALANMIŞ AÇIKÇA..

DÜKKAN AÇARSIN, ARABA ALIRSIN, DEVLETİNDEN VERGİ KAÇIRIRSIN.. VARLIKLISIN, HERŞEYİN VAR AMA UTANMADAN YEŞİL KART SAHİBİ OLURSUN..

ELEKTRİK KULLANIRSIN FATURASINI ÖDEMEZSİN.. HATTA BIRAK ÖDEMEYİ, HAİNLİK OLSUN DİYE O ELEKTRİĞİ İSRAF EDEBİLMEK İÇİN HERTÜRLÜ KURNAZLIĞI YAPARSIN...

MİLLET`İN ARABASINI YAKARSIN, DÜKKANINI TALAN EDERSİN.. ÜLKE`DE DEVAMLI KARGAŞA ORTAMI YARATIRSIN..

BEN Mİ YAPIYORUM DİYEMEZSİN.. ÇÜNKÜ SEN İÇİNDESİN, ORTAK OLUYORSUN ANARŞİYE, ÇOCUKLARINA TAŞ ATTIRIYORSUN, TERÖRİSTLERE SAHİP ÇIKIYORSUN, SOKAKLARDA BEBEK KATİLİNİN POSTERLERİYLE DOLAŞIYORSUN.. DEVLETİNE KARŞI AYAKLANIYORSUN.. DEVLETİN SANA KUCAK AÇIYOR, OKUL YAPIYOR, OKULU YAKIYORSUN, OKULU AHIR OLARAK KULLANIYORSUN.. YOL YAPIYOR YOLLARA MAYIN DÖŞÜYORSUN..ÖĞRETMEN GÖNDERİYOR, ÖĞRETMENİNİ ACIMASIZCA KATLEDİYORSUN.. ŞEHİRLERİNİN, KÖYLERİNİN KALKINMASI İÇİN İŞ MAKİNALARI GÖNDERİYOR, İŞ MAKİNALARINI KUNDAKLIYORSUN.. YILLARDIR YAPTINIZ DURDUNUZ BUNLARI.. BİZLER KÖR DEĞİLİZ GÖRÜYORUZ OLAN BİTENLERİ..

SİZLER NASIL İNSANLARSINIZ? BİR İNSAN BIRAKIN MÜSLÜMAN OLMAYI DİNSİZLER BİLE BU VAHŞETİ YAPMAZ.. BU NASIL CANAVARLIKTIR?? BU NASIL KİN`DİR? BU NASIL DEVLETİNE VE TOPRAĞINA HAİNLİKTİR..

BEN ŞAHSEN BUNLARI GÖRDÜKÇE SİZİN BAHANELERİNİZİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM... SÖYLEYECEK ÇOK ŞEY VAR..

KUSURA BAKMAYIN!!.. KİMLER SİZİ BU HALE SOKTUYSA SONUNUZ HİÇTE İYİ VE GÜZEL OLMAYACAK...

ÖNCE İNSAN OLMAYI, KANUNLARA UYMAYI ÖĞRENİN.. TERÖRİSTE KUCAK AÇMAYIN.. ÇOCUKLARINIZI DAĞA GÖNDERMEYİN..

1000 YILDIR BİZLER, SİZLERLE ÇOĞUMUZ KAN BAĞI KURMUŞUZ.. KIZ ALIP KIZ VERMİŞİZ..

GELİN DÖNÜN BU ÇIKMAZ DAVANIZDAN!!.. İNSAN OLMAYA ÇALIŞIN.. ALLAH`TAN KORKUN.. GELECEĞİNİZİ KARARTMAYIN..

SAYGILAR..

İbrahim Kadeş
#3 Haziran 24, 10:40 am
ibrahim bey feryadını anlıyorum ve hak veriyorum öylesine defermasyon yaşanıyor ki akıl bir anda gidib gelebiliyor. onun için insanlara kızmamak lazım
siyaset yaptığını sanan zavallılar bile ne yaptığını bilmezken insanlara yüklenmenin bir anlamı yok.bu millet suskunluğunu seçimlerde verece kararla dışa<<ne kadar akıllı ve sabırlıolduğunu <<vuracaktır
sayın bahçeli ve onun gibi düşünenlar ve söylediklerine inanan lar hüsrana uğrayacaklardır.
böyle bir süreçte hükümete yardımcı olunması gerekirkenm milleti germenin anlamı yok. PKK terörüne kendince çözüm önerileri üreten MHP ve CHP trafik teröründeki kör ve sağırlığı neyin peşinde olduklarının kanıtıdır.
millet bir defa daha bunlara haddini bildirecektir bundan adım gibi eminim.
saygılar.
#4 Temmuz 4, 8:16 pm
Cenab-ı ALLAH, bu muhalefete akıl fikir, iz'an vesin.. Cunta'nın hizmetkârları olduklarını nasılda belli ediyorlar..

İbrahim Kadeş
Tüm zamanlar GMT +3 olarak ayarlı. Zaman şu an 6:58 am.